Pic(k) Your Story gaat van start!

Over net iets minder dan een jaar is het zover: dan zal een groep jongeren een eigen tentoonstelling voorstellen met foto’s van eigen makelij. Een heel jaar lang hebben ze gewerkt aan hun skills, hun creativiteit en hun dromen. Dat jaar begon afgelopen zaterdag met de kick-off van Pic(k) Your Story in het centrum van Hasselt…

Wie goed heeft opgelet, weet dat de baseline van What’s Next Media geen resem aan lege woorden is. What’s Next Media wil van jouw creativiteit, onze droom maken. Let nu goed op: dat betekent niet dat we jouw creativiteit zullen stelen, net integendeel. We geven je vleugels en dromen met je mee. Da’s onze droom. Met het project “Pic(k) Your Story” zijn we exact dat van plan.

Afgelopen zaterdag verzamelden een tiental jongeren in de gebouwen van de Universiteit van Hasselt voor de welkomstsessie van Pic(k) Your Story. De deelnemers leerden elkaar en onze coördinatoren Femke en Thibau kennen. Zij gaven dan weer een sneak peek van wat er hen allemaal te wachten staat. 

In de komende maanden gaan de jongeren aan de slag met een camera. Hoe werkt zo’n toestel juist? Welke ISO-waarden hanteer ik op welke moment en waarvoor dient dat diafragma nu juist? Ze krijgen van What’s Next Media een reeks workshops aangeboden die hen zullen helpen om hun eigen skills te verbeteren.

De meeste deelnemers hebben al wel eens een camera vastgepakt - uiteraard, maar ze toonden allemaal een ijverig engagement om meer te leren. Om aan Pic(k) Your Story deel te nemen, was ervaring geen vereiste, maar interesse is dat wel.

Bij What’s Next Media kunnen jongeren aan de slag met hun interesses. Ervaring is niet van tel. Motivatie dan weer wel. Als iemand dit nu leest en denkt ‘damn, ik wil ook meedoen,’ mag die altijd een mailtje sturen naar foto@whatsnextmedia.be met zijn of haar telefoonnummer. Dan vertel ik je met plezier meer over Pic(k) Your Story!
— Femke Thijs (Algemeen Coördinator bij What's Next Media)

De jongeren gaan dus een geheel eigen tentoonstelling uitwerken met eigen fotomateriaal. Om dat alles in goede banen te leiden, halen we ervaring in huis. Mies Cosemans zal ons tijdens een van onze volgende sessies leren om in interactie te gaan met het onderwerp dat je fotografeert. Mies studeerde politieke wetenschappen en heeft jarenlange ervaring in media en communicatie. Zo zorgen we ervoor dat jongeren tijdens Pic(k) Your Story echt iets bijleren.


Als jij dit leest en denkt: ik kan de jongeren ook iets bijleren over fotografie, een tentoonstelling maken of andere aspecten die een fotograaf zeker moet leren, kan je je portfolio opsturen naar foto@whatsnextmedia.be. 

Elian Pergola

Elian Pergola is een 22 jaar jonge, creatieve digital storyteller. Terwijl hij aan de KU Leuven de kneepjes van de historische kunsten stilaan onder de knie krijgt, stampt hij buiten de muren van de universiteit een onderneming uit de grond. Als podcastmaker werkte hij alreeds samen met de VRT, de Stad Hasselt en Leuven.

https://www.elianpergola.com
Volgende
Volgende

Een productieve Algemene Vergadering - dat hoort erbij…