Een productieve Algemene Vergadering - dat hoort erbij…

Goed begonnen, is half gewonnen. Daar geloven we oprecht in bij What’s Next Media. Toen Femke en ikzelf, Elian, vorig jaar droomden van What’s Next - en dat mag je in deze context vrij letterlijk nemen - zochten we een groep mensen die ons wilden ondersteunen in de uitwerking van dat project. Dat werd ons bestuur. Samen met hen vormen we de algemene vergadering, het officiële besluitorgaan van What’s Next Media. 

Een Algemene Vergadering? Was mich da?! Ja.. Iets anders dan ons politieke debat van volgende week (waar je je nog steeds voor kan inschrijven trouwens), maar het klinkt misschien even wollig als de politiek. In feite is de Algemene Vergadering een beetje de politiek van onze werking: we bekijken er de resultaten van onze projecten en overlopen hoe we het beter kunnen doen of waar we naar toe willen. Het Bestuur stuurt Femke en mezelf aan als Dagelijkse Bestuurders. De Bestuursleden hebben allemaal een eigen expertise die van pas komt.

Tijdens de afgelopen Algemene Vergadering was het trouwens tijd om titeltjes uit te delen aan het Bestuur - ofschoon: dat hebben ze zelf gedaan. Limburgs muziek- en jeugdbeliever Kristof Claes werd met veel enthousiasme onthaald als eerste (!) voorzitter van What’s Next Media VZW. Hij is alom bekend met werkingen van sociale ondernemingen en heeft er zelf al een aantal grootgebracht. Tijd voor nog één? Charlotte Keulen vult met haar skills als digitale marketeer de rol van ondervoorzitter in, terwijl Mathias Vanderstraeten als penningmeester een scherp ook houdt op het financieel beheer. Tot slot is Nele Ghysen als secretaris de strenge tante tijdens de vergaderingen, maar stiekem weten we allemaal dat Nele wel een lieveke is.

Mathias, Charlotte en Nele hebben allemaal op hun eigen manier voeling met What’s Next Media: ze hebben op hun eigen manier kaas gegeten van het ondernemerschap en staan volop achter de sociale doelstellingen van onze organisatie: jongeren een stem geven in het brede debat door middel van media. 

Last but not least… De ervaring van de groep, dat is padre Pino Pergola. Ja, dat leest u goed: zowel vader als zoon in een onderneming. De wijsheid die hij vergaarde is een kritisch kompas voor onze organisatie. En nu kan dat allemaal grappig klinken, maar effe serieus: dat is soms nodig. 

De huidige bestuursmandaten blijven geldig tot en met december 2024. Daarna kunnen de huidige bestuurders zich opnieuw kandidaat stellen, maar ook nieuwe gezichten kunnen worden toegevoegd. Op die manier proberen we een dynamische werking na te streven waarin vernieuwing centraal staat.

Maar wat doet zo’n bestuurder nu eigenlijk? Hij of zij stuurt de organisatie aan met eigen expertise en kan soms de juiste connecties van onder de hoed vandaan toveren zodat er weer een nieuwe wereld kan opengaan. 

Wil jij met jouw expertise ons bestuur graag verrijken? Dan kan dat natuurlijk. Bekijk via deze pagina hoe jij bestuurder kan worden van What’s Next Media VZW.

Elian Pergola

Elian Pergola is een 22 jaar jonge, creatieve digital storyteller. Terwijl hij aan de KU Leuven de kneepjes van de historische kunsten stilaan onder de knie krijgt, stampt hij buiten de muren van de universiteit een onderneming uit de grond. Als podcastmaker werkte hij alreeds samen met de VRT, de Stad Hasselt en Leuven.

https://www.elianpergola.com
Vorige
Vorige

Pic(k) Your Story gaat van start!

Volgende
Volgende

Visuele identiteit door CB Productions